By FootballGamingGR On 12:48 μ.μ. | Categorized As , | With
Ήταν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, όταν η Rangers δεν μπόρεσε να συνεχίσει την επόμενη χρονιά στην Πρέμιερ Σκωτίας και υποβιβάστηκε στην Δ' εθνική Σκωτίας λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έτσι, για όλους εμάς τους "μανατζεράδες" αποτελεί το απόλυτο challenge για το Football Manager 2013, καθώς πρέπει να την οδηγήσεις πίσω στη δόξα, την Ευρώπη και τους τίτλους.


Ξεκινώντας από μια ομάδα μέτρια εως κακή επιπέδου Πρέμιερ Σκωτίας θα έλεγα, καθώς έχεις πολύ καλούς παίχτες ακόμα και αν έχεις μια χρεοκοπημένη ομάδα που αγωνίζεται στη Δ εθνική. Η πρώτη σας χρονιά θα είναι απο τις ευκολότερες χρονιές σας που έχετε παίξει ποτέ στο Football Manager. Το ίδιο θα συνεχιστει και για τη δεύτερη(Γ' εθνική). Από το δεύτερο καλοκαίρι και μετά καθορίζονται σχεδόν τα πάντα. Τί παιχτες θα πάρεις, τί παίχτες θα πουλήσεις, πώς θα διαχειρηστεις τα συμβόλαια παιχτών, βοηθών, scouter, φυσικοθεραπευτών και άλλων, ακόμα και τα team talk θα πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη τακτική. Προσωπικά εγώ πήρα τις 2 πρώτες χρονιές τρένο και στην Β εθνική ηρθα 2ος, με αποτέλεσμα να ξοδέψω μια χρονιά. Όσον αφορα την επόμενη χρονιά, κατάφερα να βγω πρώτος αν και με δυσκολία και στην Πρέμιερ που ανέβηκα, για μια θέση δεν πέρασα Ευρώπη στα Pay-offs. Βλέπετε, δεν είχα κάνει σωστές σκέψεις για την ομάδα και επαιζα "βιαστικά". Κακώς, καθώς πρέπει σε όποια ομάδα και να παίζουμε να σκεφτόμαστε πριν ενεργήσουμε, πόσο μάλλον στις ανανεώσεις. Αυτό κατα την γνώμη μου είναι το "κλειδί".


Γυρνώντας πάλι στην αρχή, όταν ξεκινήσετε να βάζετε τα πρωταθλήματα που επιθυμείτε, συμβουλή μου είναι πως εκτός φυσικά από το Σκωτσέζικο, απαραίτητο είναι και το Αγγλικό(εώς τη league 2). Από κει και πέρα το Ουαλικό είναι ένα επίσης πρωτάθλημα αλλά θα το πρότεινα για τους πιο ψαγμένους. Όσον αφορά τους παίχτες δεν μπορώ να πω πολλά για το λόγο ότι είναι ανάλογα με τα "γούστα" και τις έρευνες του καθενός. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ξεκινάτε με μια πολύ δυνατή ομάδα που αν χρησιμοποιηθέι σωστά μπορεί αν όχι απο την πρώτη χρονιά αλλά από τη δεύτερη να πάρει ακόμα και το κύπελλο Σκωτίας ή έστω το League Cup. Παίχτες κλειδιά θα χαρατήριζα τον Lee Wallace(μέλος της εθνικής Σκωτίας νομίζω), τον David Templeton(εξαιρετικά γρήγορος εξτρέμ και δεξί χαφ, αγορασμένος από την Χαρτς), τον Kevin Kyle(επιθετικάρα, θα σας σώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις) και τον Neil Alexander(ανήκει στην "παλαιά σχολή" της Rangers και είναι ένας χρήσιμος και έμπειρος τερματοφύλακας).

Αυτά από μένα! Σύντομα θα υπάρξουν και video από το νέο μας κανάλι στο Youtube!

Καλή Επιτυχία! :)