By FootballGamingGR On 5:41 π.μ. | Categorized As , , | With
Η Everton, ή αλλιώς, τα ζαχαρωτά όπως ονομάζονται και στα ελληνικά αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για το Football Manager 2013 αλλά και για τις προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού. Πιό συγκεκριμένα, η Everton είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετικούς παίχτες για μια πολύ καλή πορεία στην Premier League και ο βασικός σας στόχος είναι να την οδηγήσετε για μια ακόμα φορά στο Europa League και γιατί όχι να κουνάει και... σεντόνι(αν και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς σε ποιό πρωτάθλημα παίζετε). Το αρχικό μπάτζετ μεταγραφών που σας δίνεται δεν είναι τόσο καλό όσο θα περιμένατε(γύρω στα 1.5 - 2Μ) αλλά είναι πολύ καλό ώστε να πάρετε έναν ελεύθερο, αμυντικό χαφ κατά προτίμηση, και να επικεντρωθείτε στις ακαδημίες σας.
Ως πρώτο στόχο για τη διοίκηση ώστε να ρυθμιστεί το μπάτζετ σας καλό θα ήταν να βάζατε αυτή του Top half finish, δηλαδή ότι θα τερματίσετε πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Δεν θα σας ενθάρυνα να πάρετε το ρίσκο να "υποσχεθείτε" την είσοδο στην Ευρώπη αλλά ούτε φυσικά να παλέψετε για τον τίτλο του πρωταθλήματος.


Αυτό που πρέπει να κάνετε στην Everton είναι να έχετε έναν ή και δύο πολλές φορες αντικαταστάτες σε κάθε θέση. Όταν ξεκινήσετε το ρόστερ σας δεν έχει τόσους πολλούς αμυντικούς χαφ(πέραν του τεράστιου Marouane Fellaini) γι αυτό θα χρειαστείτε έναν του οποίου να είναι η βασική του θέση. Εγώ όταν είδα το κενό στους αμυντικούς χαφ πήρα κανευθίαν τον Owen Hargreaves ο οποίος ήταν ελεύθερος. Θα σας συνιστούσα να ήταν η τελευταία σας επιλογή γι αυτήν τη θέση, καθώς ναι μεν έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στην Premier League αλλά το 4 που έχει στην κατηγορία του Natural Fitness τον καθιστά ευάλωτο στους τραυματισμούς. Το κακό με αυτό είναι ότι δεν μπορεί να βελτειωθεί, γιατί είναι 31 χρονων. Για τη συγκεκριμένη θέση θα σας πρότεινα όσον αφορά τους ελεύθερους, τον Άγγλο Reo-Coker Nigel και όσον αφορά την αγορά κάποιου παίχτη που ανήκει σε ομάδα είναι δική σας και μόνο προτίμηση. Αν είχα να σας δώσω κάποια συμβουλή θα σας έλεγα να προτιμήσετε Άγγλο παίχτη.


Με το που ξεκινάτε στα ζαχαρωτά έχετε πολλούς παίχτες κλειδιά στην αρχική ομάδα και φυσικά κάποιους μικρότερους στις ακαδημίες. Ξεκινώντας με τον Fellaini, μην επιχειρήσετε να τον πουλήσετε κατευθείαν(μόνο αν η τιμή ξεπερνά τα 40Μ, που δεν πρόκειται), έχετε να κάνετε τουλάχιστον δύο σεζόν μαζί του και θα σας βοηθήσει απίστευτα στην προσπάθειά σας. Ο Leighton Banes, άλλος ένας διεθνής παίχτης της Everton, θα γίνει στόχος πολλών ομάδων κατά την προπονητική σας καριέρα αλλά μην τον δώσετε κατευθείαν, δώστε τον γύρω στα 31 του, εκτός αν έχετε βρει έναν πιο φθηνό παίχτη για αριστερό μπακ(π.χ Patrice Evra). Στην επίθεσή σας φυσικά είναι ο Nikica Jelavic(τρομερός striker, ίσως και στο Top 10 της Premier League), Μirallas, Osman, Piernaar και Naismith μαζί με τον Gibson οι υπόλοιποι στο κέντρο και με τον Victor Anichebe και τον Απόστολο Βέλλιο(τρομερά ταλέντα και οι δύο) να τους έχετε σαν μια δεύτερη επιλογή για την επίθεση. Στο κέντρο της άμυνας έχετε δύο βράχους. Heitinga και Jagielka είναι σταθεροί στα περισσότερα παιχνίδια τους και σαν αναπληρωματικό τον Shane Duffy, άλλο ένα εκπληκτικό ταλέντο που διαθέτουν τα ζαχαρωτά. Στη θέση του τερματοφύλακα, ο γίγαντας Tim Howard και ο εξίσου καλός Σλοβάκος διεθνής, Jan Mucha.


Τέλος, περνώντας στα wonderkids, ο 16χρονος George Green που αγωνίζεται στους Under 18 είναι ένας αξιοπρεέστατος επιθετικός για το μέλλον. Luke Garbutt, Ross Barkley και John Lundstram ανήκουν στους Reserves της ομάδας. Καλό θα ήταν να τους δείνατε δανεικούς σε μικρές ομάδες τις Αγγλίας για να πάρουν παιχνίδια με μια την πρώτη ομάδα. Ο Mousa Dembele από τη Fulham θα ήταν ότι καλύτερο για το μέλλον αν και δεν ξέρω αν θα σας τον παραχωρήσουν.

Γενικά στην Everton το 90% του ρόστερ της είναι διεθνής παίχτες όπως και σε όλες τις ομάδες της Αγγλίας άλλωστε.

Σύντομα θα γράψω κι άλλα άρθρα για άλλες ομάδες της Premier League, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς managers.

Καλή Επιτυχία!